Основни правила на бързото отслабване

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
бързо-отслабване
Добрата диета не винаги е достатъчна, за да спечелите бързо битката с килограмите. Често зад загубата на сантиметри от талията стоят много повече фактори от храната.

И това е така, защото отслабването е комплексен процес. В него са включени всички дребни детайли от обичайния ви начин на живот.

Нека видим основните правила на бързото отслабване:

1. Яжте на всеки три часа:

Разделете храната си за деня на малки порции. През три часа хапвайте по малко, така че да поддържате баланс на кръвната захар. Ако пропуснете хранене, на следващото ще изпитате силно желание за калорични храни.

2. Намалете дневните калории на 1400 – 1600:

Няма как да губите килограми, ако не подложите тялото на калориен дефицит. Ако искате по-бързо да отслабнете, намалете дневните калории на 1400. Записвайте всички напитки и непланирани почерпки, така че да имате трезва представа какво консумирате.

3. Увеличете движението:

Не казваме, че трябва непременно да спортувате. Ако нямате желание и възможност, заменете спорта с разходки и повече физическо натоварване в ежедневието. Важното е да изразходвате калории.

4. Яжте най-калоричните храни на обяд:

При 1600 калории средно за деня може да разделите храненията на пет:

  • Първо хранене: От 300 до 400 калории;
  • Второ хранене: От 100 до 200 калории:
  • Трето хранене: От 400 до 500 калории;
  • Четвърто хранене – От 100 до 200 калории
  • Пето хранене: От 300 до 400 калории.

С този ритъм на хранене си осигурявате добър метаболизъм и енергия за целия ден.

5. Намалете мазнините:

Временно може да изключите от менюто си маргарина, кравето масло, мазните храни и да готвите с малко зехтин. Салатите също овкусявайте пестеливо.

6. Увеличете протеините за сметка на „лошите“ въглехидрати:

За да поддържате обмяната на веществата в оптимално състояние, ще се наложи да се откажете от тестените храни и да увеличите нискомаслените млечни продукти, постното месо и риба, зърнените храни.

7. Яжте съзнателно:

Обръщайте внимание на храната. Не яжте бързо и помежду другото. Нека всяка хапка бъде малко удоволствие. Така няма да изпитвате нужда от още. Когато човек прави няколко неща едновременно, консумира повече, отколкото има нужда и изобщо е планирал.

8. Увеличете водата за сметка на подсладените напитки:

Вместо кафе, какао или чай със захар, винаги е по-добре да пиете просто вода. Тя помага за всички процеси в организма, особено сега когато се изчиствате от токсините.

9. Радвайте се на живота:

Забавлявайте се, спете достатъчно, радвайте се на всички малки удоволствия. Така няма да изпитвате нужда да компенсирате каквото и да е с храна. А ако имате и свои лични хобита и занимания, ще сте прекалено заети, за да мислите с какво да си подсладите деня.

10. Поставете си цел:

Обещайте пред себе си, че в рамките на някакъв период ще спазвате определена диета и няма да я нарушавате в никакъв случай. Когато се видите по-слаби и елегантни след това, твърде вероятно да не се върнете към старите си навици.

Бързото отслабване обаче не гарантира и бърза промяна на навиците. След като свалите излишните килограми, трудното тепърва започва. Задържането на постигнатия резултат ще стане възможно само с ограничаването на храните, от които пълнеете най-много. И не го приемайте като изтезание до живот, както и не си забранявайте някоя храна категорично.

СЪВЕТИ ЗА ХРАНЕНЕ ПРИ БРЕМЕННОСТ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!