Какъв ъглов диван да изберем

Споделете тази статия с вашите приятели!
()

Мека мебел, като любимия за мнозина холов ъгъл, се определя за задължителна покупка при обзавеждането на дневната и дори кухнята. Благодарение на този вид интериорен компонент успяваме да си осигурим необходимите удобства, за да се чувстваме винаги добре у дома. За предпочитане е той да бъде разтегателен, без значение дали става дума за кухненски ъглов модел, или такъв за хол. Диваните с лежанка са също много предпочитани, защото ни осигуряват отлични условия за спане. 

На какво да обърнем внимание

При избора на ъгъл за кухня или всекидневна е важно да се съобразим с няколко неща, сред които са следните подробности:

  • габарити на кашоните в опакован вид могат да създадат проблем при качването на горни етажи и монтаж в стаи с малък, светъл отвор на вратата, затова е добре това да бъде уточнено в хода на поръчката; 
  • материал на тапицерията важно е тя да може да се почиства лесно особено ако имате деца и домашни любимци. Дамаските в тъмни цветове и кожените ъглови канапета се определят като едни от най-практичните варианти, но и тези от текстил не се свързват със сложна поддръжка, стига да се използват ефективни почистващи препарати; 
  • дълбочина на седалките – по-дълбоките са по-удобни и подходящи, ако ще прекарвате повече време легнали на дивана. Ако предимно ще седите, то е хубаво седалките да са с по-малка дълбочина, за да се чувствате комфортно, докато подпирате гръб на облегалката. 

Други водещи акценти, когато купуваме ъглов диван, са неговият интериорен стил, размери в сглобено състояние, качество на изработката и не на последно място – цена. 

Идеи за холов ъгъл 

ъглов диван

Модели ъглови дивани има колкото искате и повече – някои са ултра модерни и изцяло в духа на новото време, а други имат малко по-ретро дизайн, но отново изглеждат чудесно и заслужават мястото си в нашето жилище. Холовите ъгли в сиво и черно, кафяво и синьо са тренд към днешна дата, а по-смелите от вас могат да заложат на решения в яркожълто или розово. По този начин ще внесете допълнителен акцент в жилището. 

unnamed

Идеи за ъглов диван за кухня 

mebelmag.bg-aglov-divan-oliver-luks-siv-sas-svetlo-sivo-lyav

Когато дойде време да се занимаем с обособяването на кухненското обзавеждане, обикновено насочваме вниманието си най-вече към функционалните удобства. Естетиката обаче също е важна, а за да бъде тя на ниво, е нужно да разполагаме с красив ъглов диван. Той трябва да е в сходни на останалите мебели в стаята цветове, но не е грешка да бъде избран и в контрастни нюанси, за да послужи отново като моден акцент. Удобството отново излиза на преден план, като за предпочитане е меката мебел да се разтяга и да осигурява място за съхранение на багаж.

mebelmag.bg-aglov-divan-soho-grafit-sas-sivo-lyav-preporachan

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!