Мечтаната спалня с удобна подматрачна рамка и качествен матрак

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
матрак

Ако сте от хората, които не могат да заспят и страдате от неспокоен сън, ви препоръчваме да поставите подматрачна рамка, защото от това зависи доброто ви здравословно състоятние, което е изключително важно за качеството ви на живот. Заедно с матрака и леглото, подматрачната рамка ще ви даде допълнителна опора и с нейна помощ ще се радвате на пълноценен и комфортен сън, ще сте здрави и пълни с енергия всеки ден.

Що е то подматрачна рамка и каква функция изпълнява?

Подматрачните рамки са предназначени за опора на всички матраци като удължават експлоатационния им срок. Те оптимизират функцията на матраците като поемат напрежението в тялото и подсигуряват ортопедичността, сигурната вентилация и дълготрайността му. С тяхна помощ се създава много добра проветривост на матрака, понеже въздуха преминава свободно и не се получава запарване и поява на мухъл. Вече почти не се срещат легла, които да нямат нужда от допълнителна подматрачна рамка.

Избор на подматрачна рамка

Едно от най-важните неща преди закупуването на тази придобивка е да се запознаете с функционалностите й. По този начин ще бъдете сигурни, че инвестицията си заслужава. Вземете точните размери на леглото, върху което ще поставите избраната от вас подматрачна рамка. Внимавайте да не бъде прекалено малка или голяма, защото няма да може да я използвате пълноценно и ще ви се изхлузва матрака или ще ви убива. Предлагат се различни модели изработени от метал или дърво. Сред различните дизайни може да намерите подматрачни рамки, които се използват като основа за легло с решетки и такива с регулируема основа. Ако обичате да прекарвате повече време в леглото като четете книга или гледате  телевизия, регулируемата подматрачна рамка ще ви бъде от голяма полза. С нейна помощ ще можете да повдигнете нивото, така че да ви бъде удобно на главата. Освен тази функционалност ще може да я използвате и за да повдигате долната половина на леглото. По този начин ще може да си почивате по-пълноценно и уютно като краката ви са повдигнати на желаната позиция.

Предимства на подматрачните рамки

На пазара се предлагат модели легла, които не могат да изпълняват предназначението си без подматрачната рамка, защото тя помага на матрака да се закрепи, да не мърда и да не се повреди, дава му допълнителна опора и го предпазва от деформации. Страхотен вариант е легло с подматрачна рамка за практичните хора, за които удобството и комфорта са на първо място.

Основното предимство на подматразчната рамка е, че дава възможност матрака и спалното бельо да получават необходимото проветряване. По този начин неприятните миризми изчезват, а вие може спокойно да продължите пълноценния си сън. Тя е опора както за вас, така и за матрака, предпазва го от деформации, а вас от изкривявания.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!