Дамски шапки с козирка стоят добре на дами с дълга коса

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
Дамски шапки

Много дами обичат да носят шапки, както за да се предпазят от слънцето през лятото, така и за да си осигурят повече комфорт и топлина през зимата. За някои жени носенето на дамски шапки с козирка е въпрос на стил и характерно решение, което допълва тоалета им всеки ден. Основният въпрос, на който дамите търсят отговор, когато се подготвят да излязат, е как да носят своята шапка, без да развалят идеалната си прическа. Ето няколко съвета от бюти експерти:

Не носете прекалено стегнати дамски шапки с козирка

Изпробвайте предварително няколко шапки, за да определите точно размера, който ви пасва най-добре. Съществуват дамски шапки с козирка, които разполагат с лента за регулиране на размера, но и други, които нямат и трябва да прилегнат добре на главата, за да се чувствате удобно с тях. Внимавайте да има около пръст разстояние между главата ви и шапката. Ако спазите точно препоръките, ще разполагате с дамски шапки с козирка, които ще ви стоят добре и няма да сплескват косата ви. 

Може да носите дамски шапки с козирка с различна прическа

Независимо дали обичате да носите косата си спусната или вързана на опашка или плитка, със сигурност ще откриете дамски шапки с козирка, които да ви подхождат. Най-удобни са дамски шапки с козирка, с отвор в задната част, през който може да промушите вързаната на опашка или плитка коса. Ако предпочитате дамски шапки с козирка от модела fitted най-добре е да носите косата си спусната или вързана на ниска опашка или плитка. Винаги преценявайте как да оформите косата си, когато решите да носите дамски шапки с козирка. Когато тя е спусната, най-добре е да я разпределите от двете страни на лицето си. Ако косата ви е средно дълга или с плътен косъм, внимавайте да не стърчи под шапката. 

Ако косата ви е обемна или къдрава, избирайте по-свободни дамски шапки с козирка

По-свободните и пластични модели шапки няма да повлияят на вида на прическата ви, дори след като свалите шапката. Бъдете внимателни, когато избирате дамски шапки с козирка, ако косата ви е обемна или къдрава. Прекалено стегнатите и твърди шапки ще образуват неприятни неравности в прическата ви. Не позволявайте на шапката плътно да приляга към темето, за да не сплесква косата отгоре. 

Добре подбраните дамски шапки с козирка може да са интересен акцент във визията ви всеки ден

Дамски шапки с козирка се съчетават успешно, както със спортно-елегантно сако, така и с яке, тениска или суичър. Може да носите дамски шапки с козирка дори със спортни рокли в изчистени модели. Инвестирайте в няколко качествени дамски шапки с козирка в цветове, които ви допадат и вложете фантазия и стил, когато подбирате коя от тях би допълнила по най-добрия начин тоалета ви за съответния ден. 

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!