Кои са най-търсените процедури на козметичната хирургия?

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
кои-са-най-търсените-в-пластична-хирургия
Основен стремеж на естетичната хирургия е да лекува физическите увреждания, които влошават качеството на живот и емоционалното състояние на пациента. През последните години обаче към към пластичните хирурзи се обръщат повече хора за разкрасителни процедури.

Козметичната хирургия облекчава емоционалното страдание, когато то е провокирано от несъвършенства във външния вид. Корекциите на носа, ушите и гърдите премахват на първо място психологическите проблеми и правят пациентите по-стабилни емоционално. Резултатът от интервенциите в повечето случаи е забележимо повишаване на самоувереността и самочувствието.

Това е така, защото козметичните операции за много хора са бързо доближаване до идеала им за красота. Независимо дали става въпрос за класическа липосукция, корекция на носа или ушите, подмладяващи интервенции, естетичната операция адаптира външния вид до желаната трансформация.

Кои са най-търсените процедури на козметичната хирургия?

Фейслифтинг

Фейслифтингът е естетична операция, при която се отстранява кожа на лицето, за да се изгладят бръчките. Обикновено се извършва на хора над 40-годишна възраст. Ефектът се запазва в продължение на няколко години, като след 10 години операцията може да бъде повторена.

Фейслифтингът възстановява контурите на лицето и видимо го подмладява. Прилага се при увисване на клепачите и външните ъгли на очите; дълбоки бръчки; двойна брадичка.

Липосукция

При тази козметична операция се премахват мазнини от проблемните части на тялото, което позволява да моделирате тялото си по свой вкус. Може да оформите дупето, корема, краката и ръцете.

Това е и най-сигурният начин да се отървете от целулита и то с трайни резултати.

Ринопластика

При ринопластиката се коригира носът спрямо другите черти на лицето, за да се постигне симетрия.  Премахва се гърбицата, намалява се дължината, променя се формата.

Операцията може да бъде цялостна или частична в зависимост от зоната на третиране. Понякога тази интервенция се налага не само поради козметични причини, но и поради здравословни.

Липофилинг

При тази козметична процедура се коригират естетичните дефекти, като се използва собствената мазнина на пациента за пълнител на друга област на тялото. Прилага се минимално инвазивно лечение с минимален дискомфорт и минимални рискове.

Мазнините се използват често за корекция на брадичката, бузите, устните, бръчките и възстановяването на еластичността на кожата на лицето. През последните години стана популярно и запълването на гърдите и дупето със собствени мазнини, както и скулптуриране на краката.

Абдоминопластика

При тази козметична операция се премахва излишната кожа в коремната област. Възстановяването е до 1 месец, като се препоръчва ограничаване на физическите усилия до 5,6 седмици след процедурата. Ако спазвате препоръките на хирурга, може да запазите ефекта от операцията завинаги.

Корекция на скули

Вече споменахме, че бузите могат да бъдат запълнени със собствени мазнини, но това не е единствената възможност за коригирането им. Корекция на скулите може да бъде извършена и с филъри или импланти.

Имплантите се поставят задължително оперативно, докато корекцията с хиалуронова киселина става бързо и сравнително по-лесно.

Важно е да знаете, че всяка манипулация, колкото и безопасна да изглежда, крие рискове от усложнения. Затова задайте всички въпроси, които ви интересуват, на хирурга, преди да се решите на тази стъпка. И най-важното е – да коригирате тялото си само заради самите вас, а не за да следвате наложения от популярните списания, медии и реклами еталон на красота.

РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ ПРОЦЕДУРИ НА ПЛАСТИЧНАТА ХИРУРГИЯ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!