Микроблейдинг: Всичко, което трябва да знаете

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
микроблейдинг

„Ако нямаш вежди, нямаш лице“ – този цитат на американската актриса Сърша Ронан е абсолютно верен за днешните тенденции за красота. Благодарение на микроблейдинга днес всяка жена може да има веждите, които иска.

Какво е микроблейдинг?

Микроблейдингът е техника, която ви позволява да имате идеалните вежди чрез използване на ръчно устройство за татуиране и медицински пигмент. С фини ръчно изрисувани косъмчета, наподобяващи вашите естествени, се получава илюзията за по-гъсти и добре очертани вежди.

За разлика от традиционното татуиране, при микроблейдинга се използва ръчен микронож, който прилича на писалка. Острието му се състои от ред фини игли, които не проникват в кожата, а само деликатно надраскват повърхността.

Най-голямото предимство на микроблейдинга е, че трае около 12 месеца и постепенно избледнява. При някои жени с по-мазна кожа се налага ретуш след половин година, но в повечето случаи резултатите са трайни от 12 до 18 месеца.

Друго предимство на микроблейдинга е, че независимо дали имате гъсти вежди и искате те да бъдат „укротени“, или имате почти незабележими светли вежди, които искате да подчертаете, както и редки, които се нуждаят от уплътняване, микроблейдингът ще отговори на изискванията ви. С тази процедура можете да промените формата на веждите си, да ги направите по-плътни и очертани, да добавите повече цвят, така че да изпъкнат красивите черти на лицето ви.

Грижи след процедурата

Най-важният продукт, който трябва да използвате след микроблейдинг процедурата, е слънцезащитен крем. Както при другите татуировки, слънцето води до избледняване на пигмента. Слънцезащитните продукти помагат за удължаване трайността на микроблейдинга и предотвратяват избледняването от слънцето.

Десет дни след процедурата веждите ви ще променят цвета си и може да започнат да се белят. Те ще разкрият окончателния си вид около един месец след манипулацията. На следващия ден след процедурата не трябва да мокрите веждите и е препоръчително да ги мажете с крем поне два пъти дневно. За около десет дни мястото ще заздравее и може да преустановите третирането с крем. През този период избягвайте излагането на слънце, а след това използвайте слънцезащитен продукт при нужда.

Как да определите цвета и формата на веждите?

Обикновено цветът на оцветяващия пигмент се избира в зависимост от цвета на естествените вежди и косата. Това обаче зависи от личните ви предпочитания. Често се случва светлите жени да предпочитат по-тъмни вежди и резултатите могат да бъдат наистина добри. Можете да покажете снимки на желаните от вас вежди или да ги оформите с молив и да обясните точно какво искате.

Освен с цвета на косата и естествените вежди, новият тон се съобразява и с тена на кожата. Ако имате по-хладен тен, веждите не трябва да бъдат твърде тъмни и пепеляви. Ако сте с по-топъл цвят на кожата, избраният пигмент не трябва да ви прави бледи или жълти.

Можете да промените не само цвета на естествените си вежди с микроблейдинг, но и формата. Тук прецизността на специалиста е много важна. Можете заедно да направите няколко варианта и да ги обсъдите.

Ако имате още въпроси, можете да се свържете с център за красота AromaViva и да получите експертни отговори. Доверете се на професионалистите и се поглезете с мечтаните вежди.

Може да ви хареса още: 7 БИЛКИ С НЕВЕРОЯТНИ ПОЛЗИ ЗА КОСАТА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!