По-бели зъби само за 5 минути в домашни условия

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
по-бели-зъби
бели зъби
Красивата, сияйна усмивка е особено привлекателна, но и трудно достижима без химическо избелване. Любимото кафе, чашата червено вино на вечеря, та дори и здравословният фреш са само част от напитките, които първи загрозяват иначе красивите ни зъби.

Много от храните, които ежедневно консумираме също имат пряко отношение към неприятния жълтеникав цвят на чаровната ни усмивка. Водата за уста, която стоматологът горещо ни препоръчва срещу парадонтоза, също е със силен цвят, който не остава равнодушен към белотата на зъбите.

Кокосовото масло – приятел на белите зъби и враг на бактериите по тях

Последният хит сред любителите на домашното избелване е кокосовото масло. Вече свикнахме да го използваме щедро в ритуалите си за красота, защото ползите от него са ненадминати. Но кокосовото масло може спокойно да се погрижи за пожълтелите зъби и дори за някои стоматологични проблеми.

Как да си направим сами паста за зъби?

Кокосовото масло има антибактериален ефект в устната флора, което се дължи на лауриновата киселина. Ето защо можем да използваме домашна паста за зъби.

Загрейте твърдото кокосово масло с обикновена сода за хляб. Добавете куркума (1 ч.л.), масло от мента (10 капки) и готово – вече имате паста за зъби с невероятно действие. Тя не само ще унищожи бактериите, но и ще премахне лошия дъх и ще избели зъбите по естествен път.

Съхранявайте пастата в хладилник и използвайте два пъти дневно.

Избелване с кокосово масло и куркума

Смесете 1 лъжичка течно кокосово масло и половин лъжичка куркума. Разтрийте върху зъбите и оставете да действа за около 5 минути, след което изплакнете добре. Измийте с обикновена паста за зъби.

За да има ефект, процедурата трябва да стане част от ежедневната ви рутина.

 Кокосовото масло прониква дълбоко във венците и междузъбните пространства и „открива“ натрупаните патогени, бактерии и токсини. Затова жабуркайте добре след употребата му, за да ги отстраните.

 Тъй като куркумата също оцветява, използвайте отделни четки за зъби за употребата й и пазете дрехите си.

Течното кокосово масло замества идеално и водата за уста. Жабуркайте в продължение на няколко минути и изплюйте. Ползите от тази процедура са по-малко инфекции, по-добра устна хигиена, по-бели зъби и по-малко бактерии.

В началото може да ви е малко некомфортно, затова започнете с няколко секунди. Постепенно увеличавайте времето за жабуркане, защото колкото по-дълго го правите, толкова по-бързо ще видите разликата.

Количеството също има отношение към неприятното усещане, затова не прекалявайте. Първия път използвайте пестеливо от маслото и увеличавайте според търпимостта си към него.

Не поглъщайте маслото. След употреба освежете устата с вода или ментова паста за зъби.

Жабуркането с кокосово масло дезинфекцира устната кухина и според много дами, намалява апетита. Така че, се възползвайте смело от всички положителни свойства на маслото и го включете в любимите си процедури за разкрасяване.

Много стоматолози препоръчват използването на кокосово масло за грижа на зъбите в домашни условия, стига това да не е за сметка на обичайните грижи за тях. То е допълнение към рутината ви за красива усмивка и не е достатъчно за ежедневна поддръжка. Конците за зъби и използването на подходяща паста за зъби са основна част от превенцията срещу кариеси и други стоматологични проблеми.

ПРОТЕТИКАТА МОЖЕ ДА НИ ВЪРНЕ ИЗГУБЕНОТО

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!