Защо да използваме слънцезащита дори през зимата?

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
слънцезащита

Зимата е сезон на яркото слънце, хладния бриз и красивите снеговалежи. Въпреки че слънчевите лъчи може да не са толкова силни, колкото през лятото, използването на слънцезащитни продукти през цялата година е задължително, ако искате да предпазите кожата си от дългосрочно увреждане. Слънцезащитните продукти помагат за предпазване от рак на кожата, бръчки и преждевременно стареене. Той също така помага да поддържате кожата си хидратирана, като намалява риска от изсушаване, сърбеж и дразнене. Независимо дали ще се качите на пистите, или просто ще се разхождате през зимата, не забравяйте да нанесете слънцезащита, преди да излезете навън!

Слънцезащита = благодарна кожа

Зимата е тук и ниските температури могат да ни накарат да забравим за защитата на кожата си от вредните слънчеви лъчи. Но дори и през студените месеци е важно да използвате слънцезащитни продукти. Слънцезащитните продукти не само предпазват кожата от ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето, но и помагат да я поддържаме здрава и да изглежда по най-добрия начин.

Слънцето излъчва два вида ултравиолетова радиация – UVA и UVB лъчи. UVA лъчите проникват по-дълбоко в кожата, като причиняват нейното увреждане и преждевременно стареене. UVB лъчите са причина за слънчеви изгаряния и рак на кожата. Както UVA, така и UVB лъчите са вредни за кожата ни, независимо от сезона. Разгледайте познатите продукти за защита, както и двуфазен лосион Hyaluron protect, който се нанася лесно и може да ви предостави добра хидратация.

Слънцезащитните продукти действат, като абсорбират, отразяват и/или разсейват UV лъчите на слънцето. Това им пречи да проникнат в кожата ни и да я увредят. Много слънцезащитни продукти съдържат и антиоксидантни съставки, които помагат за защита на кожата ни от уврежданията на околната среда, като замърсяване и излагане на слънце.

Важно е да използвате слънцезащитни продукти върху цялата открита кожа, дори и през студените месеци. Дори в облачни дни до 80% от ултравиолетовите лъчи на слънцето могат да преминат през облаците. Това означава, че все още сме изложени на UV лъчение, дори когато навън е облачно или студено.

Когато избирате слънцезащитен продукт, е важно да търсите такъв с широк спектър на действие и SPF поне 30. Широкият спектър означава, че слънцезащитният продукт ще предпазва кожата ви както от UVA, така и от UVB лъчи. SPF е съкращение от слънцезащитен фактор и показва каква част от слънчевата UV радиация е блокирана от слънцезащитния продукт.

Как да го нанасяме?

Слънцезащитният крем трябва да се нанася 15-30 минути преди излагане на слънце и да се нанася отново на всеки два часа или веднага след плуване или изпотяване. Дори и да сте на закрито, все пак е добре да използвате слънцезащитен крем, за да предпазите кожата си от непряката UV радиация, която може да проникне през прозорците и вратите.

Защитата на кожата от слънчевите UV лъчи е важна през цялата година. Затова не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти дори през зимните месеци. Кожата ви ще ви благодари за това!

В заключение, използването на слънцезащитни продукти през зимата е от съществено значение за предпазване на кожата от силните слънчеви лъчи. Дори и в облачни дни UV лъчите могат да проникнат в атмосферата, така че нанасянето на слънцезащитен крем е задължително. Освен това слънцезащитните продукти помагат за предотвратяване на рак на кожата и други кожни заболявания, което прави още по-важно използването им през цялата година. Затова не забравяйте да използвате слънцезащитен крем през зимата!

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!