Съвети за облекчаване на болката в гърба

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
съвет-за-болки-в-гърба
Имате ли непрекъсната болка в гърба? Не се притеснявайте, тези съвети за облекчаване на болката в гърба ще сложат край на вашите проблеми.

Когато сме млади, не обръщахме особено голямо внимание на здравето си, нито пък се притесняваме при всяка лека болежка. Но за жалост младостта не е вечна, и рано или късно тялото ни ще започне да ни алармира тревожно за състоянието ни.

За съжаление всички ние остаряваме и точно както едно устройство или оборудване, което работи няколко години, и се разваля, по същият начин и при нас се случва нещо подобно.

С напредването на възрастта ние ставаме много по-внимателни, независимо дали с това, което ядем или с какво правим. Нашите нагласи са склонни да се променят и въпроси като стойка или други здравословни навици стават все по-често срещани в нашия живот.

Дори и така, има моменти, когато прекаляваме, било защото нямаме помощ, или просто искаме да докажем, че сме много силни и издръжливи.

Такива нагласи обикновено ни струват скъпо. Добър пример е да се вдигне нещо много тежко без помощ. В последствие, така можем да нараним гърба си. Болката в тази област е много досадна.

Съвети за облекчаване на болката в гърба

Ако вие сте този, който има такъв проблем, продължете да четете следните съвети, за да облекчите болката в гърба. Направете тези съвети, и вижте резултата.

back-pain-2292149_1920

Легнете по гръб

Ако сте наранили гърба си, било чрез повдигане на нещо много тежко, или просто проблемът ви идва от лоша стойка, първото нещо, което трябва да направите, е да обездвижите гърба. За това е най-добре да легнете. Трябва да легнете на твърда повърхност.

Полу-ортопедичен матрак или обикновен твърд матрак ще бъде най-добрият вариант. Но ако нямате легло с тези характеристики, най-добре е да използвате план Б. В този случай трябва да лежите върху твърда повърхност, тя може да бъде маса или под.

Но, трябва да добавите някои елементи, които допълват естествената арка на гърба и шията. Можете да използвате парцал или плат, за да го поставите точно в областта под гърба и шията, така че да можете да ги обездвижите и да ви е удобно.

Прием на противовъзпалителни и аналгетици

По време на нараняване на гърба може да се случи мускулите в тази област да се възпалят или дори да имате прещипан нерв. В такъв случай можете да следвате предишния съвет и да изчакате дискомфорта да се облекчи във времето. Но ако болката е твърде непоносима, тогава е време да се оцени сериозно алтернативите, които лекарството може да предостави.

Противовъзпалителните имат свойството да действат бързо върху засегнатата област. Използването им се осъществява, както подсказва името им, за дезинфекция на мускулите, които по някаква причина имат този проблем. Болкоуспокояващите ще отнемат болката за определен период от време, може би достатъчно, за да изчезне болката. Въпреки това, трябва да ви предупредя, не е добра идея да се самолекувате. Затова е най-добре да посетите лекаря.

Отидете на хиропрактик.

За мнозина хиропрактиката един вид псевдонаука, за която се твърди, че не работи. Истината е, че това е система, прилагана в продължение на много години и се основава на изследването на невроскелетните състояния, които могат да повлияят на здравето на човек. Но той е концентриран в областта на ставите, шията и гърба.

Хиропрактика може да лекува частична или пълна болка в гърба. Плюс това ще помогне на линейния гръбнак. Това е било известно от много хора, които за първи път са посетили хирург, и тогавава им е казало, че „трябва да оперирате“. Но след като посетиха хиропрактична терапия, разбраха, че хирургията не е необходима, и продължиха живота си.

Но бъдете внимателни, тъй като това не означава, че всички условия на гърба са лечими само с хиропрактика. Въпреки че може да е ефективна, почти чудотворна и неинвазивна алтернатива, същата тази практика може дори да влоши състоянието на пациента. Не изпадайте в паника. Най-добре е да посетите личния лекар и да го попитате какво препоръчва.

Наемете професионален масажист

Професионален масажист е сертифициран човек, който е научил техники за масаж с цел отпускане на напрегнатата или възпалена зона.

Да се ​​опиташ да накараш някой друг да ти направи масаж не е толкова ефективно, колкото професионалиста, защото има техника, която само професионалистите знаят. Ако оставите някой друг да го направи, можете да влошите болката.

Прилагането на фокусиран масаж е проста, неинвазивна и силно препоръчителна алтернатива на този вид нараняване. Те дори са много добър заместител на лекарствата. Но внимавайте за това. Както в случая с хиропрактиката, трябва да се внимава специално и на първо място трябва да се консултирате с лекар, тъй като има случаи на болки в гърба, при които масажът влошава нещата.

Използвайте Акупунктура

Знаете ли, че акупунктурата е на хиляди години? Е, да, в древен Китай се е смятало, че тялото има специфични области, където тече енергия и където се натрупва. Техниката на акупунктурата се стреми да използва малки игли, а понякога и малко електричество, за да хармонизира енергията на тялото и това е нормално. С това всички страдания ще изчезнат.

Тези, които имат хронична болка, благодарение на тази терапия са успели да я контролират достатъчно, за да могат да живеят по-спокойно. Този метод има малък риск и по-важното – нищо инвазивно, освен иглите, които проникват през кожата ви.

Прилагайте топлина или студ

Това, подобно на предишното, е факт, който не е научно доказан. Но все още много се използва и днес. Прилагането на топлина помага да се контролира хроничната болка, докато студът помага при по-остра болка. За да приложите топлина, поставете краища на възглавница в засегнатата зона и оставете да действа в продължение на половин час. Ако искате да използвате студ, вземете кърпа, увийте лед и го поставете на гърба за 15 минути.

Оценете операцията

Трябва да се има предвид, че всеки човек притежава различно тяло, и не е защитен от никоя болест. Имайте в предвид, че болките в гърба могат да се окажат излечими само чрез операция. Да, знам, че е много страшно, но помислете за това, след като излезете от операционната зала, вече няма да имате проблеми със гърба.

Гърбът е важна област на тялото, но от своя страна ние му отделяме много малко внимание. Но не се притеснявайте, с тези съвети за облекчаване може да премахнете временно или постоянно досадната болка в гърба.

7 ПРИЗНАКА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ СТОМАШНИТЕ БОЛКИ НА СЕРИОЗНО

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!