Чаша вода: 8 неща, които се случват, когато изпиете чаша вода веднага след ставане

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
чаша-вода
Вероятно чашата с вода не ви е приоритет, когато станете от сън. Много по-привлекателно изглежда и ухае чашата с прясно кафе. Ако изпреварите кафето с чаша вода обаче, ще получите изненадващи ползи за организма. А ароматната напитка за събуждане можете да изпиете след това и да получите двойни ползи.

Нека видим какво е толкова специалното на чашата с вода на празен стомах:

  1. Компенсирате загубата на влага през нощта: През деня губите около 2 литра течности, но този процес не спира и през нощта. Затова когато се събудите сутрин, сте леко дехидратирани. Чашата с вода на празен стомах ще попълни липсващата влага и ще ви направи по-енергични и мотивирани.
  2. Стимулирате метаболизма: Водата на гладно увеличава метаболизма с около 30% и подобрява храносмилателните процеси. Така закуската ще бъде по-добре усвоена.
  3. Предотвратявате образуването на камъни в бъбреците: Чашата с вода на гладно е най-добрият начин да стимулирате дейността на бъбреците и да намалите риска от образуване на камъни в тях.
  4. Увеличавате концентрацията и работоспособността: Ако започвате всяка сутрин с чаша вода, ще усетите не само прилив на енергия, но и ще се чувствате по-концентрирани и работоспособни. Това е така, защото липсата на вода затормозява дейността на мозъка, който представлява 75% течности. Когато не пиете достатъчно вода, вероятно се чувствате замаяни и умърлушени. Заменете сутрешната чаша с кафе с вода, и скоро ще видите разликата.
  5. Спестявате си досадното главоболие: Знаете ли, че една от причините за неприятните болки в главата всъщност е дехидратацията? Винаги когато почувствате главоболие, атакувайте организма с няколко чаши вода. Но най-важното е – да започнете деня с чаша живителна течност. Не случайно са казали, че водата е живот!
  6. Подобрявате дъха: Ако имате проблем с дъха, водата на гладно ще го премахне до голяма степен. С помощта на водата освежавате устната кухина. Неприятният дъх в много случаи се дължи на дехидратацията, затова пробвайте да го елиминирате с повече течности.
  7. Намалявате чувството на глад: Ако сутрин сте способни да изядете закуска за двама, изпийте две чаши с вода преди първото хранене. С помощта на водата вече ще сте загубили желание да унищожите такова голямо количество храна.
  8. Събуждате се по-лесно: Това че сте станали, не означава, че наистина сте се събудили. Водата стимулира всички процеси в организма и го кара да заработи на пълни обороти от сутринта. Така можете да извлечете максимума от самото си ставане, а не да губите часове, преди да дойдете на себе си.

Полезни съвети за пиенето на вода

Когато сте у дома, винаги пийте от стъклена или порцеланова чаша. Пластмасовите бутилки съдържат около 160 000 бактерии на квадратен сантиметър. Бактериите особено „обичат“ бутилките с капачки на винт и се задържат там продължително време.

Металните бутилки за вода са за предпочитане, когато сте навън. Те обаче трябва да се дезинфекцират ежедневно. Може да ги поставяте в съдомиялната машина или да ги накисвате в сапунена вода.

Не използвайте пластмасовите туби с минерална вода за многократна употреба и не ги поставяйте на директна слънчева светлина.

СМАРТ ЧАСОВНИКЪТ – ПРИЯТЕЛЯТ, КОЙТО ВИНАГИ ВИ КАЗВА ИСТИНАТА!

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!