Дайте тласък на имунитета с лечебни терапии с минерална вода

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
лечебни-свойства-на-минералната-вода
От векове хората търсят облекчение и лечение чрез терапии с минерална вода. Още древните римляни са открили силата на лечебните свойства на минералната вода и са я използвали за различни лечебни процедури.

Днес  терапиите с минерална вода се използват не само за облекчаване на симптомите на различни заболявания, но и като профилактика.

Процедурите в СПА центровете подобряват цялостното състояние на организма и стимулират имунната система. Изключително полезни са след тежко боледуване, по време на възстановителния период за общо укрепване и повишаване на устойчивостта.

Минералните бани са част от съвременната хидротерапия, предназначени както за облекчаване на болката, така и за лечение на широк спектър от заболявания.

Смята се, че минералната вода е най-доброто природно лекарство, което няма никакви странични ефекти. Нейният противовъзпалителен ефект я прави незаменима при редица здравословни състояния.

Термолечението е една от най-старите форми на СПА лечение. Основата на този вид терапия е къпането в лечебни минерални води.

Минералите на водата се абсорбират от кожата и по този начин подобряват кръвообращението и спомагат за детоксикацията на организма. Това е и причината да чувствате приятна умора след терапията. За да се възползвате ефективно от минералните вещества,  след процедурата не бързайте да си взимате обикновен душ за едно денонощие.

Съществуват различни минерални източници, които се различават по минерализация, специфичен състав и температура. Всеки от тях е ефективен при определено заболяване, но могат да се прилагат и като профилактика.

Температурата на водата и времетраенето на терапията се съобразяват с общото здравословно състояние. Може да се възползвате от лечебната сила на минералната вода външно или вътрешно.

Външното приложение на минералната вода включва лечебни вани, басейн, душ – процедура или терапия, душ с редуване на студена и гореща вода. Вътрешното приложение е под формата на инхалации, промивки, пиене на минерална вода.

В България има богато разнообразие от минерални източници и прекрасни СПА центрове. Красивата природа, чистият и свеж въздух и възможността да се разхождате, наслаждавайки се на всичко това, прави всяко СПА посещение несравнимо удоволствие.

Ползите от СПА процедурите са изключително много и обхващат не само физическата релаксация, но и психическата. Обикновено след само един ден в СПА център чувствате тялото си по друг начин, забравили сте за цялото напрежение от ежедневието, елиминирали сте стреса, облекчили сте и дребните болежки и сте пълни с енергия. Мускулите и ставите ви са отпуснати и тонизирани, подобрила се е циркулацията на кръвта, изчезнали са следите от умора и безсъние.

Семейните СПА посещения са чудесен начин да се откъснете за малко от действителността и да се потопите в един блажен свят на удоволствие и спокойствие. Спокойно можете да вземете и децата си, тъй като за тях минералната вода е много полезна. Времетраенето в минералния басейн, например, се определя според възрастта. След първата година всяко дете може да бъде потопено за  около 5 минути, след 3-ата година престоят вече е от 10 до 15 минути.

Препоръчително е поне два пъти годишно да посещаваме СПА комплекси, за да засилим имунитета си и да облекчим ставите от напрежението. А терапиите с минерална вода са най-добрата превенция срещу вирусите.

Статията е вдъхновена от: ruskovets.com/pools

6 ГРЕШКИ В РИТУАЛИТЕ ЗА КРАСОТА, КОИТО ВСЯКА ЖЕНА ПРАВИ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!