Как БИО продуктите укрепват нашето здраве

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
Онлайн БИО магазин1

Отдавна сме запознати с израза био храна. Тя е произведена без участието на пестициди, синтетични фуражни добавки, изкуствени консерванти, овкусители, стабилизатори и вредни технологии.

Ежедневието, стресът и умората се отразяват на организма, но истинската причина за дисбаланса са неподходящите храни, които приемаме.

В био магазините можете да откриете голямо разнообразие, което ще се отрази чудесно на здравето ви.

Ползи от био храните

Органично отгледаната храна, която се предлага в магазините, е отглеждана в перфектни условия, съдържа по-голямо количество антиоксиданти, витамини и незаменими аминокиселини. 

Зеленчуците се отглеждат в истинска земя и без използване на торове и други ускорители на растежа. За разлика от индустриалните зеленчуци, които най-често не растат на земята, а в специален хранителен разтвор.

Онлайн БИО магазин

Чистата храна, закупена от подходящ супермаркет, помага на организма да извлече максимална полза от полезните ѝ вещества. В повечето магазини можете да срещнете различни веган сладоледи, обезмаслено веган мляко и сирене, сушени домати и много растителни продукти, богати на фибри и витамини.

Защо органичните продуктите са по-добри

Вече живеем в модерни времена и човек може да си набави нужните вещества от веган ястия. Всичко животинско има свой био заместител, просто трябва да се научите да го използвате.

Добре е да заложите на био магазин следващия път, когато пазарувате, защото:

  • отличните вкусови качества, отсъствието на вредни примеси и високите стандарти за качество имат положителен ефект върху тялото ви и предпазват вашето здраве;
  • органичните храни са безопасни за хората и околната среда, не са замърсени с нитрати, тежки метали, остатъци от пестициди и други вещества от химичен синтез;
  • биологичните продукти не съдържат генетично модифицирани организми и вещества, произведени на тяхна основа;
  • те запазват хранителните си свойства, качество, безопасност и естествен състав по време на преработката. Забранено е използването на синтетични овкусители, консерванти, добавки и др.
  • пазарувайки от такъв магазин, допринасяте за опазването на околната среда. Това влияе положително върху възпроизводството на естественото почвено плодородие и допринася за увеличаване на естественото биоразнообразие;
  • подобрява здравето на животните, тъй като се използват методи за отглеждането им, които са съобразени с естествените им нужди и не им причиняват страдание.

Онлайн био магазинът е идеален за набавяне на точните продукти за вашите ястия, които допринасят за здравето ви.

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!