Как да си набавим храносмилателни ензими

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
храносмилателни ензими

Заболяванията на стомашно-чревния тракт сякаш са се превърнали в “тренд” през 21 век. Всеки втори човек се оплаква от лошо храносмилане, болки в корема, подуване, газове, констипация и прочее. В голям процент от случаите, причината за тези здравословни проблеми се корени в липсата на достатъчно храносмилателни ензими, които отговарят за правилното разграждане и усвояване на приеманата от нас храна. Затова и е добре да приемаме специални хранителни добавки на растителна основа, с чиято помощ ще си осигурим необходимите за здрав стомах и черва вещества. 

За какво отговарят храносмилателните ензими 

Метеоризъм, често или затруднено ходене до тоалетна, подуване на корема и затруднено отслабване – всяко едно от тези състояния може да наруши сериозно нормалния ни ритъм на живот и да ни попречи да извършваме обичайните си дейности с лекота. Посредством приема на храносмилателни ензими, ще се предпазим от всички тези неразположения, като за тези вещества е важно да се знае следното: 

  • основната им функция е да катализират някои химични процеси в организма – така храносмилането се осъществява правилно; 
  • произвеждат се от панкреаса и се свързват с редица молекули – по този начин се осъществява правилното разграждане на храната на всички нива;
  • освен приноса им за доброто състояние на стомашно чревния тракт, те помагат и за високия имунен отговор, детоксикацията на клетките, балансирането на лошите и добрите бактерии в червата и др. – оказват благоприятен ефект в няколко направления, което ги прави и толкова полезни. 

Интересен факт е, че ензимните добавки се използват и за отслабване, защото подобряват храносмилането и ускоряват метаболизма. По този начин се възпрепятства образуването на мастни депа и качването на излишни килограми. 

Как да си ги набавим 

Предвид вредните навици и неправилното хранене, което много хора “практикуват”, набавянето на храносмилателни ензими става все по-трудно. Това е основателна причина да обмислим приема на специални за целта хранителни добавки под формата на таблетки, съдържащи ценни билки и други вещества с множество ползи за нашия организъм. 

Според експертното мнение на здравните специалисти, всеки човек е добре да пие профилактично подобен вид суплементи, за които може да се гарантира, че ще подобрят и общото ни здраве. Освен чрез натурални продукти, можем да си осигурим така необходимите ни храносмилателни ензими и посредством храната – покълнали зърна, свежи плодове и зеленчуци, ферментирали напитки, овесени ядки, кисело зеле и др. 

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!