Среброто – естественият антибиотик, който малко познаваме

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
сребърни-съдове-сребро
Полезните свойства на среброто са познати от векове. Металът е ценен не само заради красивите бижута, които могат да се изработят от него, но и заради благотворното му влияние върху здравето.

Много хора предпочитат сребърните бижута пред останалите метали, просто защото са по-разнообразни, атрактивни и разбира се – достъпни. Но те са много повече от това.

Ако още се колебаете да изберете среброто за ежедневните си украшения, прибори за хранене и посуда, вижте нашите 5 причини в негова полза:

1. Сребърните прибори и посуда удължават срока на годност:

Още нашите далечни предци са открили, че среброто може да удължи срока на съхранение на определени храни и напитки. Сребърните кутии и бутилки действат антибактериално и ограничават развитието на бактериите.

Използването на сребърни прибори и чаши е полезно за чревната флора, тъй като металът унищожава патогенните микроорганизми. Това е и една от причините  малките деца да бъдат хранени със сребърна лъжичка.

2. Среброто предизвиква алергия много рядко:

Сребърните бижута се понасят добре от повечето хора, докато обикновените метали предизвикват остри алергии. Среброто като метал е безопасен и носенето му рядко предизвиква зачервяване и сърбеж на кожата. Но дори при наличие на алергия, може да носите сребърни бижута с родиево покритие. То предпазва от характерното за този метал потъмняване и ги съхранява винаги бляскави и ефектни.

3. Среброто има лечебни свойства:

Среброто притежава лечебни свойства и може да подобри състоянието ни при редица заболявания. Металът също така намалява радиоактивното облъчване и дезинфекцира кожата при триене.

Хората с високи нива на кръвното налягане е добре да носят сребърни пръстени. За най-добър ефект бижуто трябва да се носи на показалеца. При хронично сърцебиене и изобщо при сърдечни проблеми го носете на кутрето.

Ако често се оплаквате от изтръпване на крайниците, ще намалите оплакванията с пръстен на безименния и средния пръст. Но не ги носете на една ръка, а на всяка – по един.

4. Сребърните бижута са достъпни:

Носенето на сребърни бижута е свързано с по-малки разходи и рискове. Покачващата се цена на златото е причина много хора да ограничат покупката му не само заради ощетяването на бюджета си, но и заради своята безопасност.

Освен това, ако загубите сребърното си бужу, наистина ще ви е неприятно, но финансовата загуба няма да е чак толкова голяма. Така можете да носите бижутата си на плажа, на басейна и по време на изявите си на стадиона.

По-ниската цена в сравнения с другите по-скъпи метали ви позволява да обновявате непрекъснато колекцията си и да се разнообразявате с нови красоти. Жените обичат да носят различни бижута всеки ден, а това няма как да се случи, ако са скъпи.

5. Сребърните бижута не ръждясват:

Сребърните бижута потъмняват, но се поддържат лесно. Те обаче не ръждясват и не носят риск за кожата ви. Най-лесно можете да ги почиствате с обикновена сода. А ако няма да ги носите дълго време, просто ги приберете в кутийка.

Сами виждате колко много предимства ни дават сребърните изделия. С тях можем да бъдем не само красиви, но и здрави!

Статията е вдъхновена от: silver.bg

СМАРТ ЧАСОВНИКЪТ – ПРИЯТЕЛЯТ, КОЙТО ВИНАГИ ВИ КАЗВА ИСТИНАТА!

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!