Защо диетата е по-важна от упражненията?

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
защо-диетата-е-важна
Диета: Може да прекарвате часове в залата за фитнес и въпреки това, да не виждате никаква разлика в теглото си. Колкото и да тренирате, колкото и усилия да полагате, резултатът ще е единствено стегнати мускули, ако не коригирате храненето.

Не казваме, че спортът не е важен за борбата с килограмите, но той сам по себе си няма да намали размера ви с един по-малко.

Ако ядете нездравословна храна през целия ден, и не обръщате внимание на изконсумираното количество, отслабването ви ще бъде невъзможно.

Концентрирайки се само върху спорта, по-скоро ще увеличите мускулната си маса и килограмите, отколкото да намалите обиколката на ханша.

Разбира се, спортът дава допълнителен тласък на всяка диета, но двете неща винаги трябва да са комбинирани.

Коригирайте храненето, спортувайте редовно

Ако никога не сте спортували преди и сега започнете редовно да посещавате залата, ще започнете бързо да отслабнете с подходящо хранене.

Най-важният елемент от този процес е вашата вечеря. Избирайте възможно най-леките храни в ограничено количество и никога не се възнаграждавайте с чипс заради уморителните фитнес занимания.

Дългосрочна диета

Не избирайте катастрофални, краткосрочни диети, които ще ви лишат от сила, енергия и хранителни вещества. Помислете за дългосрочен режим на отслабване.

Добър вариант е да закусвате към 8:00, да обядвате в 13:00 и да вечеряте в 19:00 – всеки ден по едно и също време и без лакомства между храненията.

Предварително помислете какви биха били изключенията от диетата, които можете да си позволите в случай на слабост. Вероятно като гледате на тях като на „предатели“, те ще започнат да изглеждат не толкова привлекателни за вкусовите ви рецептори. Никой не обича предателите, нали така?

Три прости правила за добър финал на диетата:

  1. Минимум 7 часа почивка през нощта;
  2. Помислете какво слагате в устата си, преди да го направите. Насочете мислите си към вредните вещества, които ще получите като бонус  към сиропираната торта.
  3. Намерете спорт, който работи за вас, не – вие за него.

Разходките стимулират изгарянето на мазнините

Всички знаем, че е полезно за здравето да се разхождаме на чист въздух. Но как точно ни помага това да отслабваме?

Кратката, забързана разходка ви гарантира, че получавате тласък на изгарянето на мазнините, подобрява циркулацията на кръвта и понижава сочената за враг на всяка диета – кръвна захар.

Продължителната, бавна разходка от своя страна „работи“ за психичното ви здраве, създавайки чувство на спокойствие и удовлетвореност. Ако го правите редовно, може да забравите за депресията и меланхоличните състояния. А те пък са предпоставка за злоупотреба с храната и не само с нея, за съжаление.

Започнете с  10 000 стъпки на ден, след няколко дни ги увеличете на 15 000. Опитайте разходките сред  хълмисти местности и правете кратки почивки за леки упражнения. Така съчетавате и удоволствието да сте сред природата, и едновременно с това спортувате ефективно.

Отделете по 30 минути няколко пъти в седмицата за ходене пеша. Може и да разделите тези 30 минути на 3 пъти по 10 минути, така че да не спирате да си вършите и ежедневните задачи.

Важното е да държите мускулите си в тонус и да им давате нужните здравословни хранителни вещества.

6 ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪВЕТА ЗА СТЕГНАТО ТЯЛО

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!