Тяло: 6 професионални съвета за стегнато тяло

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
стегнато-тяло
Тренировките във фитнеса са чудесен начин за стягане и поддържане на тялото в добра форма. Въпреки положените усилия обаче, понякога те не дават желания резултат.

Уж прекарвате необходимото време в борба с модерните уреди, потейки се жестоко, но не виждате нито релеф, нито стягане.

Ако и вие се сблъсквате с този проблем, трябва да знаете, че ефективната тренировка включва три важни елемента – хранене, почивка и правилни упражнения. Ако единият елемент от това трио не е изпълнен, както трябва, времето в залата може да се окаже просто загуба на време.

За да подкрепим дамите в желанието им за стегнато тяло, подбрахме за вас 6 професионални съвета:

1. Хранете се правилно:

Без значение дали мисията ви е стегнато дупе или плосък корем, храненето е от ключово значение за постигането й. За да извлечете максимума от старателните занимания във фитнеса, трябва да си осигурите нужното „гориво“.

Няма как да искате да бъдете свежи и енергични, когато не хапвате достатъчно протеини и здравословни хранителни вещества. Издръжливостта ви по време на тренировка зависи от енергията, която имате като запас. Да се храните с вафли и кроасани преди физическото натоварване, не е добре нито за проблемните ви зони, нито за здравето.

Една средностастическа 60-килограмова жена, която спортува, се нуждае от 90 грама протеин всеки ден. Това означава, че сутрин е добре да започвате деня с омлет, а следобед – да заместите шоколадчетата с ядки и млечен шейк.

2. Спете пълноценно:

Възстановяването през нощта е жизнено важно не само за нормалното функциониране на организма, но и за спортната ви фигура. Не съкращавайте това време, защото първи ще пострадат мускулите ви.

3. Не тренирайте без почивка:

Вероятно ви се искат бързи резултати, но те няма да дойдат с ежедневни, изтощителни тренировки.

Представете си нещата така – ако вие работите до отказ всеки ден, дали ще бъдете концентрирани и ефективни? Не, нали? Така е и с тренировките.

Мускулите не растат по време на стимулирането им, а след това – когато си почивате.

Важно е да знаете и че при физическото напрягане възникват микропукнатини в мускулната тъкан. Можете да стимулирате мускулите да се възстановят по-бързо с пълноценна храна и почивка.

4. Контролирайте ума си:

По време на упражнението се съсредоточете изцяло върху стриктното му изпълнение, натоварването и дишането си. Не се разсейвате със странични неща. Така не само ще усещате дали се справяте добре, но и ще имате идеален контрол над тялото си.

5. Редувайте уредите с тежести и гиричките:

Уредите в залата са удобни, но те също така ръководят упражнението. Това не стимулира достатъчно мускулите, за да увеличат мускулната маса.

Добър вариант е да редувате уредите със свободните тежести. С гиричките имате повече свобода в движенията и можете да правите повече повторения.

6. Тренирайте на предела на възможностите си:

Ако предния път сте работили за бицепсите си с 8 кг, този път го направете с 10 кг. Спрете, когато усетите болка. Идеята не е да получите травми, а – мускули.

За добре оформеното дупе и атлетични бедра ще са ви нужни тежести, на предела на възможностите ви. Само така ще получите форма и релеф.

Бонус: Винаги слушайте тялото си – то ще ви каже колко може да понесе, кога иска почивка и храна, и кога има здравословен проблем.

СПОРТЪТ – НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ЗДРАВЕТО

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!