Кувертюра

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
кувертюра

Вероятно поне веднъж сте си задавали въпроса: има ли разлика между кувертюра и шалте? Истината е, че нямат съществена разлика, като изключим капитонажа и различните десени и шалтето и кувертюрата са покривала за диван или легло.

Кувертюрата може да бъде изработена от микрофибър или полиестер – това са материали със синтетичен произход, но са изключително употребявани при изработката на кувертюри, поради факта, че имат характеристики, които позволяват по-дълготрайната им употреба. Моделите от микрофибър могат да се перат без проблем в домашни условия при температура 40 градуса.

Благодарение на материалите, от които са изработени, те съхнат много бързо. Голяма част от предлаганите кувертюри са капитонирани – като капитонажа може да бъде в различни форми или фигури.  Основната разлика в капитонажите е, че те с делят на два вида – безшевни и шевни. Процесът се извършва от специални машини, които са специално предназначени за тази цел. Това е технология, която комбинира няколко специални слоя текстил – вата (като тя се поставя в средата между двата слоя).

различни-кувертюри

Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание е размерът на кувертюрата. Повечето от потребителите избират модели, които покриват матрака, но същевременно с това падат по дължината – т.е тогава кувертюрата е малко по-голяма от размера на матрака. По този начин се постига завършен и интересен ефект. Разбира се има и модели, които само покриват матрака – те също са предпочитан избор.

Десен на кувертюрата

Днес на пазара има безброй различни разцветки и десени на кувертюри – от едноцветни до флорални мотиви или комбинации от различни цветове. Важно е да прецените какъв да бъде цвета на модела. Той трябва да се вписва с вашия интериор, защото в противен случай ще има рязка граница между кувертюрата и помещението. Хубаво е да заложите на плътна материя с повече прошивки. Причината за това е този вид не се мачка, изпира се лесно и съхне бързо след изпиране. Такъв вид кувертюри са тези, които са изработени от памук или микрофибър. Друго предимство на кувертюрата е, че може да се използва и като одеяло.

Размери на кувертюрата

Кувертюрата може да бъде чудесен завършек за всяко едно легло. Размерите, в които може да се поръчат са единични или двойни – 150/220 см или 200/220 см. В случай, че вашето легло е в нестандартен размер, това не трябва да ви притеснява. Голяма част от производителите изработват продуктите в нестандартни размери.

Основни разлики между шалте и кувертюра

Както споменахме и по-горе шалтето и кувертюрата не се различават много. Ако трябва да се разграничат по някакъв начин, значителната разлика е в дебелината. Шалтето е по-тънко от  кувертюрата и няма как да се използва и като одеяло. В повечето случай, шалтето се изработва от памук, жакард или сатен. Другата разлика е, че шалтето не пада отстрани на леглото, както кувертюрата, а обхваща горната част на матрака.

Детски кувертюри

Освен кувертюри за големи легла и спални, производителите предлагат и детски модели. Всички те са изработени от материали, които осигуряват на детето здравословна среда за сън и почивка. В специализираните магазини и онлайн пространството ще откриете богато разнообразие от модели, изработени в различни десени. Може да избирате между едноцветни детски кувертюри или такива с любимия анимационен герой на вашето дете.

детска-кувертюра

Независимо от това на какъв модел кувертюра ще се спрете – едноцветна, многоцветна или фигурална, със сигурност ще придадете съвсем нов облик на вашата стая. В онлайн магазин intershop.bg ще откриете модели с достъпни цени, които със сигурност ще се впишат в интериора на вашия дом.

Не се колебайте да се свържете с нашите консултанти, в случай, че се затруднявате с избора си. Те ще ви съдействат и ще ви насочат към моделът, който е най-подходящ за вашия дом. Изберете красивата и завършена визия на леглото ви с нова кувертюра!

Може да ви хареса още: ЗАЩО ДИЕТАТА Е ПО-ВАЖНА ОТ УПРАЖНЕНИЯТА?

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!