КАК ДА СПОРТУВАМЕ ЙОГА У ДОМА

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
йога
Искате ли да се научите как да спортувате йога? Не продължавайте да търсите из нета, ето няколко прости съвета как да спортуваме йога у дома, с които ще се научите много лесно.

Днес всички живеем динамична среда, след което се чувстваме много уморени и стресирани. За съжаление нито родителите, нито учителите в училище, могат да ни  научат как да се справяме с подобни ситуации, защото те самите са част от този саморазрушителен цикъл, и не са били научени как да го правят. Но разбира се, има и изключения. Тъй като обществото става все по-динамично, необходимо е да се намерят алтернативи, за да може да се отпуснем и да си съберем мисли. Посещението на СПА център е едно добро решение, за отърсване от ежедневния стрес. Там ще получите много и различни релаксиращи терапии, след което човек би се почувствал, като нов. Но все пак нещо много важно липсва – връзката с вътрешното ти Аз и майката природа.

Йога е философия, която се допълва от пози, посветени на релаксация. Те ви помагат да сте наясно със своето вътрешно Аз, а също така, духът ви отново да усети майката земя. В днешно време тази практика стана толкова популярна, че е трудно да не се намерят учители, посветени да я преподават в големите градове. Но представете си, че се прибирате от работа, изтощени, искате да практикувате йога, но силата ви не достига, за да посетите близкия фитнес, и да си запишете час. Ето няколко практически съвети как да практикувате йога у дома.

Мнозина си мислят, че да спортуват йога в домашни условия, са необходими специализирано осветление и обзавеждане за тази цел, но това изобщо не е така. За да намерите най-подходящото място, трябва само да имате предвид размера на постелката. Обикновено няма да ви трябва повече пространство от това, на което ще разположите килимчето за йога. Трябва да сте сигурни, че наоколо няма предмети, които бихте съборили в последствие.

yoga-carpet

За да се занимавате с йога не е необходимо да имате учител. Има огромно количество информация в книги, списания или интернет. Можете дори да намерите телевизионни предавания, където се излъчват йога упражнения, които можете да използвате за вашата собствена частна сесия.

Имайте предвид, че дори и да сте намерили подходящо място за практикуване на йога в дома си, не започвайте веднага с най-сложните упражнения, който се правят от напреднали, или изискват високо ниво еластичност на тялото. Това може да доведе до наранявания. Трябва да внимавате да не се нараните, така че бъдете наясно както с вашите способности, така и с ограниченията си. Започването с упражнения за напреднали, може да доведе до бърз изход към спешния център. Най-добре е да започнете постепенно, и когато се адаптирате към упражненията, може да опитате и по-трудното. Домашните упражнения са за това да правите каквото искате. Можете да направите обикновена тренировка, с продължителност няколко минути, или може би няколко часа. Практикувайте това, което смятате за подходящо, винаги според вашите нужди, в края на краищата сте в собствения си дом.

Страховете

Много хора се въздържат да спортуват йога у дома, защото смятат, че имат нужда от учител, или пък вкъщи не биха получили същите резултати, както при специалист в тази област. Но понякога и от страх да не направят нещо нередно, и да се наранят. Ако имате подобни колебания, то тогава се обърнете към йога инструктор. Страховете присъстват в почти всичко от живота ни. Те ни помага да бъдем в безопасност, ако имате някакви съмнения и притеснения относно йогата, то тогава не експериментирайте у дома, за да не се лишавате от вашите предпочитания, и в същото време да може да се чувствате комфортно. Направете си списък с плюсовете и минусите от смисъла да спортувате на йога.

spokoistvie

Какво ти е необходимо?

Не мислете, че се нуждаете от много неща, за да имате своя персонална йога тренировка. Тази дисциплина се характеризира с това, че е адаптирана и минималистична. Просто имайте някои основни неща, като йога постелка, подходящо място за изпълнение, желание и разбира се тишина. Това са ключовите компоненти на добрата практика.

Изберете колко често ще бъдат вашите упражнения. След това си направите график на сесиите, и просто трябва да свикнете с него. Доказано е, че ако многократно правите едно нещо в продължение на поне 21 дни, това ще остане в паметта ви и ще се превърне в навик. Започнете първо с по прости упражнения, които най-много ви харесват. Известно е, че ако нещата станат трудни или дори болезнени, самото тяло ще започне да дава индикации за това. Ето защо за начало трябва да се съсредоточите върху най-лесни пози, като имате предвид, че постепенно ще напредвате с времето.

Йога упражненията не могат да бъдат твърди. Трябва да сте готови да правите движения в няколко посоки, което не е лошо, но ако добавите по-голямо разнообразие, ползите ще са още по-големи. Ето защо експертите и учителите препоръчват да добавите към йога тренировката, упражнения, с които можете да движите тялото си във всички посоки, и по този начин ще придобиете по-голям опит.

Постоянство

Динамичното ежедневие е много изморяващо за всеки един от нас. Когато се приберем след тежък работен ден, всеки желае просто да си легне и да си почива. Или просто да си пуснем телевизора, или пък да прегледаме социалните мрежи за клюките от деня, които сме пропуснали, и да се отпуснем в релакс. Но това не бива да ни спира да бъдем постоянни в тренировките по йога, трябва да се отървем от всичко негативно и натоварващо, а именно тази практика дава голяма възможност за това. Трябва да бъдем постоянни към спорта и отговорни към здравето си. Нека умората не ни спира да открием нещо ново, различно и полезно.

wesley-tingey

За да използвате всички предимства, които йога предлага, трябва да изчистите ума си от ежедневието, и да се отпуснете, да сте наясно във всяко едно движение, което предприемате и да дишате. В противен случай, умът ви ще продължи да се върти около ежедневните дела, и следователно този стрес няма да изчезне.

ЗАЩО ДИЕТАТА Е ПО-ВАЖНА ОТ УПРАЖНЕНИЯТА?

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!