6 грешки в ритуалите за красота, които всяка жена прави

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
6-грешки-в-ритуалите-за-красота
Скъпите козметични продукти не са достатъчни, за да се радваме на красива и сияйна кожа. Грешки – често в желанието си да премахнем някое кожно несъвършенство, или да скрием първите признаци на стареене, правим някои основни грешки.

Правилното използване на продуктите за поддръжка и разкрасяване е ключът към задоволителен резултат. Един крем може да е с прекрасен състав и да влияе много добре на кожата, но ако го използвате в щедро количество, той ще ви навреди.

Ето и кои са основните грешки, които правим в ежедневните ритуали за красота:

1. Използвате качествени, но неподходящи за вас продукти:

Преди да пробвате крема, който приятелка горещо ви препоръчва, проучете повече за него. Той трябва не само да има по-щадящ и натурален състав, но и да отговаря на вашите нужди.

Често черните точки, досадното лъщене, акнето – са следствие от погрешния ни избор на козметични продукти. За да помогнете на кожата си, трябва добре да познавате нуждите й. В противен случай, можете да влошите състоянието й за дълго време и дори да предизвикате алергия.

2. Ексфолирате върху непочистена кожа:

Дори в използването на козметични продукти има определена последователност. Ако я спазвате, ще извлечете максимума от положените грижи.

Ако ексфолирате непочистена кожа, няма да премахнете ефективно мъртвите клетки. При проблемна кожа, дори може да се стигне до възпаление и влошаване на вече съществуващите кожни проблеми.

3. Използвате твърде парфюмирани продукти:

Обичате хубавите аромати, искате кожата ви да ухае на парфюм? Това е хубаво, но последствията не са във ваша полза. Приятният аромат радва сетивата, но вреди на кожата.

Не само парфюмите в козметичните продукти могат да причинят дискомфорт, но също така и етеричните масла. Не случайно, бебешката козметика е най-подходяща за чувствителната кожа.

4. Нанасяте крема за лице твърде късно:

След като измиете лицето си, редовно забравяте да нанесете подходящ крем? Това че не чувствате нужда от хидратация, не означава, че няма такава.

След измиване се нарушава хидролипидния слой, който предпазва кожата. С помощта на крема, вие възстановявате загубената влага. Когато го нанесете твърде късно, пораженията вече са налице. 

5. Оставяте маската на лицето твърде дълго:

Това е особено вредно при минералните и глинените маски, които изсушават кожата. Те отнемат естествените й масла и могат да я възпалят. Има и такива, които причиняват леко изгаряне на повърхностния слой при по-дълъг престой върху кожата.

Затова винаги спазвайте времето за действие, описано на опаковката.

6. Използвате много продукти:

Ритуалът ви за красота включва прекалено много продукти, които не позволяват на кожата да се възстанови. Те буквално ограбват кислорода, който иначе би достигнал по-лесно до клетките. Чрез кислорода, кожата стимулира производството на колаген, който, както знаем, е много важен в борбата с бръчките.

Глезейки кожата с всевъзможни продукти, тя намалява производството на естествената си влага и губи блясъка си. Колкото и да ни се иска да правим най-доброто за нея, трябва да знаем, че кожата може да се грижи и сама за себе си. Нашата роля е да я подкрепяме, не да изземваме изцяло функциите й.

Освен това, дерматолозите препоръчват поне веднъж в седмицата да сведем козметиката до минимум. Това се отнася не само за бялата козметика, но и за декоративната.

СЪВЕТИ ЗА ЗДРАВА КОСА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!