Протетиката може да ни върне изгубеното

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
протетиката-може-да-ни-върне-изгубеното

Протетиката е онзи дял от стоматологията, която може и е в състояние да промени редица несъвършенства, произтичащи от проблеми със зъбите. Независимо дали се касае за вроден дефект или придобит такъв, новите технологии и усъвършенствани методи за лечение, са в състояние да променят целия ви живот.

Не звучи никак преувеличено. Напротив! Проблемните с устната кухина са в състояние да нарушат естествения процес на хранене. А грозно изглеждащите зъби наистина могат бавно и дълготрайно да нанесат дълбоки травми на психическото състояние, да понижат самочувствието ви.

Какво включва протетиката?

Ето няколко от най–разпространените и доказали се във времето методи, чрез които можете да се сдобиете с неузнаваема усмивка. Буквално! Промяната може да бъде толкова голяма и бърза, а резултатите са едно различно възприятие на самите вас и света който ви заобикаля.

  • Манипулации и поставяне на коронки (порцеланови; металокерамични; циркониеви).
  • Фасети
  • Мостове
  • Цялостни протези

Това са само част от често срещаните процедури, които се прилагат за коригиране на несъвършенствата. Като цяло протетичната стоматология се занимава именно с отстраняването на големи и видими дефекти по зъбите. В това число и липсващи такива. Загубата на множество зъби би могла да бъде коригирана чрез частични протези или импланти.

Правилното извършване на процедурите ще ви гарантира идеално изглеждаща усмивка, която стои естествено. Тя трябва да е в хармония с формата на лицето и цвета на зъбите, който се доближава до вашия натурален. Всеки зъб има уникална форма и текстура. Съобразявайки се с тях, специалистите са в състояние да постигнат онова незабележимо съвършенство, което няма да се набива отдалеч на очи, но ще покаже на всички новата ви визия.

Друг подход на този дял от стоматологията е бондингът. При тази процедура корекциите на зъбите чрез фотополимери се извършват с помощта на бондинг техника. Това е изключително лесен и достъпен начин за естетични корекции на несъвършенствата. При него почти не се наблюдава изпиляване на зъба, а процедурата е толкова бърза, че можете да приключите само в рамките на едно посещение на зъболекарския кабинет.

Чрез комбинирането на повече от една процедура по брой и вид, бихте могли да постигнете пълна и неузнаваема промяна на усмивката си. За това е нужен задълбочен анализ на състоянието ви, като цяло. Тук няма да се ограничите с едно посещение, но резултатите си заслужават.

Модерните материали, с които работят специалистите, са достатъчно устойчиви и качествени, за да постигнете дълготрайно естетично възстановяване. Но последващата грижа не трябва да бъде подценявана, за да можете да се радвате на сполучливите резултати в бъдеще.

7 ПРИЗНАКА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕТЕ СТОМАШНИТЕ БОЛКИ НА СЕРИОЗНО

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!