7 признака, че трябва да вземете стомашните болки на сериозно

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
стомашни-болки
Стомашните болки в повечето случаи не са повод за сериозно притеснение. Често от тях се оплакваме сутрин на гладно, или след хранене. Когато оплакванията станат системни и се налага да пиете болкоуспокояващи, се налага да потърсите лекарско мнение.

Нека видим кои са признаците, които говорят за сериозен проблем:

1. Стомашни болки след консумация на мазна храна:

След консумация на мазни храни е възможно да почувствате силна стомашна болка, която продължава между 30 и 60 минути. Тя говори за проблеми с жлъчния мехур.

Редовната консумация на нездравословни и мазни храни може да предизвика образуване на камъни в жлъчката. При това състояние болките в стомаха няма как да бъдат избегнати.

2. Внезапна диария с метеоризъм:

Когато редовно получавате внезапни неразположения, придружени с болка и силни спазми, вероятно става въпрос за Синдром на раздразненото черво.

Засегнатите от това неразположение хора най-често чувстват подуване на корема и натиск от излишния газ в храносмилателния тракт.

Този здравословен проблем представлява около 50% от всички диагнози, поставени след посещение на гастроентеролог.

3. Болки под ребрата:

Системната коремна болка под ребрата  може да говори за сърдечен проблем. В повечето случаи обаче просто има въздух в стомаха. За да сте сигурни, че няма сериозна причина за тревога, ще трябва да направите някои изследвания.

4. Болка в дясната част на корема:

Има различни здравословни проблеми, чиито симптоми включват и болка в дясната част на корема. Най-често срещаното заболяване е възпален апендицит.

Жените лесно могат да объркат болката от апендицит с болките по време на овулация или месечния цикъл. Макар че първото състояние е съпроводено с треска, температура, повръщане.

5. Стомашни болки и гадене:

При по-възрастните хора болките в корема, съпътствани от гадене, може да показват сърдечен удар. Подобно състояние е характерно и за някои респираторните вируси.

При хранително натравяне болката в корема е съпроводена с гадене и повръщане. Оплакванията се появяват скоро след консумирането на развалената храна.

6. Внезапна болка в стомаха:

Внезапната стомашна болка може да показва заболяване на стомашната лигавица. До това състояние се достига при отделянето на твърде много стомашен сок. При най-лошия сценарий може да става въпрос за язва на стомаха.

7. Остра болка в долната част на корема:

В този случай може да става въпрос за проблеми с бъбреците. При наличие на камъни в бъбреците, болката се появява при преминаването им в пикочо-отделителната система.

Редовната консумация на полуфабрикати, колбаси, пикантни храни, мазни меса води често до храносмилателни проблеми.

Ако към това добавим и хапването на крак, злоупотребата с кофеинови напитки на гладен стомах, гладуването и преяждането, рискуваме стомашните болки да станат системни.

Много важно е как ще започнем деня. Кафето преди закуската е вариант за много работещи хора, но също така е и вредно за стомаха. Може да хапнете няколко хапки, преди да си сипете от любимата напитка и така ще си спестите главоболията на по-късен етап.

Когато стомашните болки зачестят, обикновено състоянието вече е по-сериозно. А много от тях стават и хронични. Затова най-доброто, което можете да направите за себе си, е да предотвратите заболяванията на стомаха.

ДАЙТЕ ТЛАСЪК НА ИМУНИТЕТА С ЛЕЧЕБНИ ТЕРАПИИ С МИНЕРАЛНА ВОДА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!