РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ ПРОЦЕДУРИ НА ПЛАСТИЧНАТА ХИРУРГИЯ

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
процедури
Процедури: Много хора постоянно търсят начини да подобрят нещо в тялото си, което не харесват. Това обяснява големия брой козметични продукти, здравни добавки и оборудване за тренировки, предлагани на пазара днес. Било то с диета, фитнес, спорт или дори мнозина стигат по-далеко, като се решават да се обърнат към козметичната хирургия.

Това, което не всеки знае, е че има много различни видове процедури за пластична хирургия. Сега експертите разполагат с различни средства за подобряване на различните промени на тялото, и могат да ви помогнат да постигнете желания от вас вид. Какви точно са тези процедури, които може да успеете да получите от добър  пластичен хирург? Ето няколко процедури:

УВЕЛИЧАВАНЕ НА БЮСТА

Увеличаването на гърдите е една от най-популярните процедури по пластична хирургия в света. Само в САЩ през 2019 г. са извършени над 1 000 000 процедури, числеността на Канада не изостава, тъй като през 2019 г. в страната са извършени над 900 000 процедури. Тъй като, това е лесна процедура, която може значително да подобри външния вид на една жена и да и повдигне самочувствието.

ЛИПОСУКЦИЯ

Това също е широко популярен вид пластична хирургия. Може да не е най-новата техника, но е възможно най-бързият и лесен начин да се отървете от излишните мазнини. Затова тази интервенция е предпочитана от много дами, и не само.

РИНОПЛАСТИКАТА

По-известната като „операция на носа“, ринопластиката включва прекрояване на носа, за да изглежда по-симетричен с лицето ви, и в същото време по привлекателен. Тази процедура може да се извърши по различни начини, в зависимост от първоначалната форма на носа на пациента, и желаните от тях резултати.

АБДОМИНОПЛАСТИКА

Известена също, като „пластика на корема“, това е процедура на корема, чрез която се коригира изпъкналия или увиснал корем. Стяга кожата около коремната област, която обикновено се разхлабва след загуба на излишни мазнини.

РИТИДЕКОМИЯ

Това е всеизвестният фейслифт. Ритидектомията е най-добре представена, като процедура, която ще освежи външния вид на лицето ви, като се обхване  с различни проблемни части. Най-често се прилага, за да повдигне веждите бузите и устните. Може да се приложи и за други зони, като брадичката и шията.

БЛЕФЕРОПЛАСТИКА

Популярна процедура в някои азиатски страни, това вкючва няколко различни вида операции на клепачите. Корекция на дефекти, увреждания и деформации на клепачите.Някой от този вид хирургична интервенция са просто поради козметични причини, докато други могат да ви подобрят зрението. Има два типа на тази процедура, които са насочени към различните части на периоралния участък. Операциите на горния клепач могат или да премахнат излишната кожа, за да помогнат на пациента да вижда по-добре, да изглежда по-буден или да създаде супратарна епикантична гънка. Първият тип може да помогне за подобряване на зрението ви, както и да накара човек да изглежда по-млад, докато вторият може да промени външния вид на нечии очи. Операция на долния клепач, ще помогне да подобрите контура, формата и цялостния вид на кожата под очите, като премахнете изпъкналите мазнини и увисналата кожа.

РАЗЛИЧНИ РЕКОНСТРУКТИВНИ ПРОЦЕДУРИ

Пластичната хирургия също се прави, за да коригира и реконструира различни части на тялото, за да подобри външния им вид и цялостната си работа. Има експерти които практикуват тази специалност, за да се фокусират повече върху реконструкция на функции, а не върху подобряване. Някои от процедурите, които попадат в тази категория са следните:

  • Реконструкция на гърдата след мастектомия
  • Намаляване на гърдите
  • Поправяне на устните и небцето
  • Мигрена хирургия
  • Операция на ръцете
  • Отстраняване на рак на кожата
  • Ревизия на белезите
  • Септопластика
  • Разширяване на тъканите
  • Реконструкция на изгаряне

Без значение кой вид пластична операция възнамерявате да изберете, за да коригирате някои несъвършенства по тялото си, или по наложителна здравословна причина, трябва да сте напълно готов да я преодолеете. Без значение от това, че искате да бъдете свършена, трябва да бъдете както физически, така и психически готови за промяната, която ще ви донесе определена хирургическа интервенция. Също така, не забравяйте да изберете внимателно своя хирург и се уверете, че той ви разбират точно какво искате да постигнете.

КОИ СА НАЙ-ТЪРСЕНИТЕ ПРОЦЕДУРИ НА КОЗМЕТИЧНАТА ХИРУРГИЯ?

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!