Алое вера за пиене за силен и здрав имунитет

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
алое-вера-за-пиене
Алое вера е най-ценната билка на всички времена. Още древните цивилизации са гледали на нея като лек за всяка болест. Древните гърци са документирали полезните й свойства както за по-младите хора, така и за по-възрастните. Използвали са билката външно при изгаряния и наранявания,  но и са консумирали Алое вера за пиене за постигане на душевна хармония, подпомагане на имунитета и здраве за целия организъм.

Днес използваме алое вера като ежедневна превенция за здрав и силен имунитет. Тази уникална билка се грижи не само за здравето ни, но и за красотата. Кожата ни става по-мека и хидратирана, ноктите и косата – по-устойчиви и здрави.

Всеизвестен факт е, че алое вера успокоява болката и увеличава обновяването на клетките при белези и наранявания. Когато консумирате алое вера за пиене, подкрепяте здравословното храносмилане, стимулирате естествената детоксикация, намалявате рисковете от алергии и се борите със свободните радикали.

Как действа алое вера?

Растението алое вера има 100 активни съставки, включително витамини, минерали, аминокиселини и специални фитонутриенти. Неговият принос в стимулиране на имунитета се дължи на четири специфични активни вещества:

  • Полизахариди: Тези въглехидрати стимулират имунните клетки да погълнат „нашествениците“ като бактерии, вируси и патогени. 
  • Сапонини: Тези растителни гликозиди осигуряват антисептична подкрепа в телесните течности, когато се активират от ензим.
  • Стероли: Тези мазнини балансират имунната функция на хормона Т4.
  • Стеролини: Те пък са отговорни за дейността на клетките Т8.

Тези 4 активни вещества са като еликсир за имунната система, поддържайки я балансирана и устойчива. Организмът се справя по-лесно с вирусите, по-бързо се възстановява при заболяване и не допуска срив в имунната функция.

Какви са ползите от алое вера за пиене?

Алое вера за пиене е изключително удобно средство за ежедневна превенция срещу вируси и патогени. Експертите са съгласни, че неговата употреба е безопасна, стига да го пиете в нормални граници.

Добро храносмилане

Алое вера за пиене облекчава и предотвратява стомашно-чревни и храносмилателни проблеми като рефлукс, киселини и гастрит. Гелът спомага за нормалното действие на храносмилателните процеси, увеличава добрите бактерии в червата и балансира чревната флора.

Нормално функциониране на черния дроб

Когато работата на черния дроб не е пълноценна, може да се стигне до множество проблеми, засягащи отделителната и храносмилателната система. Алое вера за пиене изобилства от  фитонутриенти, които осигуряват адекватна хидратация и подкрепят на организма. Така черният дроб функционира максимално добре.

Силен имунитет

Гелът от алое вера ни съдейства да възстановим алкалното състояние на организма и да намалим киселинната среда. Лошите бактерии „обичат“ киселата среда и се увеличават в нея. А това води до редица заболявания.

Както знаем, алкализирането осигурява по-здрава и силна имунна система. С подобно действие е водата с лимон, която обичаме да пием сутрин на гладно. Но за разлика от нея, гелът от алое вера съдържа още цял куп ценни хранителни вещества, които  дават силен тласък на целия организъм. Затова, пийте гела от алое вера сутрин на празен стомах. Това ще увеличи неговото действие.

По-чиста и красива кожа

Гелът от алое вера хидратира ефективно кожата. Той може да помогне при кожни проблеми като акне и розацея. Благодарение на високото си количество вода, гелът изчиства и детоксицира кожата отвътре.

Поддържането на устойчива имунна система понякога не е толкова лесно. Върху нея се отразяват редица фактори, на някои от които няма как да противодействаме. Но силният имунитет е изключително важен за съхраняването на здравето ни.

Ето защо, се налага да се грижим за него ежедневно и с всички сили. Не е достатъчно само да спортуваме, или само да се храним пълноценно. Само комплексните грижи могат да ни направят устойчиви на вирусите. От нас зависи дали и колко често ще се разболяваме и колко ще продължи възстановяването ни в случай на боледуване.

Статията е вдъхновена от: https://evioaloe-bg.com/

МОЖЕ БИ ЩЕ ВИ Е ИНТЕРЕСНО И ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ, КОИТО ПРОВАЛЯТ ВСЯКА ДИЕТА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!