МЕНСТРУАЛНА БОЛКА

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
менструална-болка
Можете ли да издържите менструалната спазъм? Имате ли болка, която пречи на действията от ежедневието ви? Не се притеснявайте, тези съвети за успокояване на менструалната болка ще решат проблемите ви.

От незапомнени времена е имало война, която се разпростира и до наши дни. Тази, в която не се пролива кръв, но няма край. Постоянната конфронтация между жени и мъже е нещо, което вероятно ще надмине дори след внуците ни. И това е, че и двата пола твърдят, че имат най-добрите способности, като същевременно подчертават дефектите на своя противник.

Човек страда много заради своите комплекси, придобити от ретроградни идеи на обществото, които дори семейството му предава, вярвайки, че е правилно.

Жените също имат своите комплекси, но в допълнение, те трябва да се справят с цикъл, който се повтаря всеки месец.

Менструалният цикъл на жената много надхвърля мъжкото разбиране, защото те разбират само, че това е кървене. Но не, това е цикъл от цял ​​месец, който прогресивно се променя, дава промени в настроението и повишава чувствителността.

Съвети за успокояване на менструалната болка

Най-лошата част от този цикъл е неговата кулминация. Не говоря за кървенето, а за ужасния му приятел – болката в корема.

Хранете се здравословно

Храненето е важно за всяка част от живота ни. Не забравяйте, че сте това, което ядете, буквално. Ако сте склонни да ядете нездравословна храна, неизбежно ще понесете последствията. Препоръчително е винаги да имате балансирана диета, при която няма наситени мазнини, като захарите. Също така трябва да не злоупотребявате със стимуланти, като кафето.

В менструалния цикъл храната става много важна, защото женското тяло е уязвимо и може да страда от стомашни болки, което би влошило симптомите на менструалния цикъл. В тези случаи е по-добре да се консумират леки храни, които организмът е в състояние да усвои бързо, и разбира се, на малки порции и няколко пъти на ден. По този начин се избягват всякакви стомашни проблеми и техните ужасни последици.

Прилагайте топлина

Интернет е обсебен от стотици клипчета, където можете да видите жени, които отчаяно се опитват да прилагат топлина в областта на корема. Този тип сцена е нещо, което мъжете не могат да разберат, и биха нарекли половинките си „луди“, което би се възприело, като подигравка и критика.

Когато топлината се прилага върху областта на корема, тя спомага за отпускане на мускулите, както и за намаляване на подуването, което води до значително намаляване на болката.

Но внимавайте! За да приложите топлина, просто направете компрес от гореща вода или термо торбичка, и я поставете в засегнатата зона за няколко минути. Не използвайте твърде висока температура, в противен случай ще се изгорите.

Правете упражнения

Когато този месечен дискомфорт се появи най-малкото, което жените искат, е да се движат. Проучванията показват, че при изпълнение на упражнения с ниско въздействие тялото има тенденция да отделя ендорфини, което естествено спомага за значително намаляване на болката.

Опитайте се да направите бавно бягане или просто ходете. Също така се препоръчва да се практикува йога, специфични позиции, при които трябва да се оказва натиск върху корема. Въпреки това, за предпочитане е да оставите този вариант настрана, ако имате някакъв вид медицинско състояние, като високо кръвно налягане или херния.

Останете в тиха среда

Един от симптомите, които могат да се видят в наши дни, е чувствителността към всякакъв вид шум, което води до това, че за няколко милисекунди жената влиза в състояние на много лошо настроение.

Ако сте в среда на постоянен шум или където има човек, който да вдига постоянно дандания, спокойствието ви ще изчезне, което значително ще увеличи стреса, а от своя страна може да доведе до рязко увеличаване на менструалната болка.

sanitary-pad-on-sleep-mask-3958543

Консумирайте натурални храни

Животът, който водим прави невъзможно да ядем естествени храни. Соковете или храната, които купуваме в супермаркета, всеки ден са все по-изкуствени. Това представлява риск за здравето ни. Дори е доказано, че в момента труповете се разлагат по-бавно, в сравнение с тези от далечното минало. Това всъщност е следствие от консумацията на продукти с прекомерно високо консервиране.

Много жени, за да успокоят менструалната си болка, са склонни да приемат лекарства, които всъщност са ефективни, но имат висока цена, тъй като това ще се отрази пряко върху тяхната система.

Ако имате много лош стомах, тогава ще бъде пагубно. Има естествени алтернативи на тези лекарства, които въпреки че не са толкова мощни, колкото тези направени в лаборатории, ако ги приемате по правилния начин, ще имате същите резултати.

Консумирайте лекарства

Това е може би противоречие с по-горния съвет. Но това се отнася за жените, които нямат време да консумират естествени алтернативи. Ние не препоръчваме самолечение. Трябва да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете всякакъв вид лечение. В противен случай можете да получите резултати, които не очаквате.

Разсейте се

Мисленето постоянно за болка няма да я накара да изчезне. Трябва да намерите начин да разсеете ума си. Опитайте да намерите занимание, което ви харесва. Направете този ден, вашият ден. По този начин ще забравите, че болката е налице, или поне ще обръщате много по-малко внимание.

Да си жена не е лесно и всеки мъж, който каже друго, заслужава най-лошото наказание. Природата е надарила жените с големи способности и, макар и да имат своите недостатъци, не трябва да ги съдим за нещо, което природата им е дала, независимо дали са го искали или не!

Днес жените заемат много по-важна роля в обществото и месечният цикъл не трябва да е пречка, за да продължат борбата за високо място в обществото. Последвайте нашите съвети и ще получите резултат за облекчаване на менструалната болка.

СРЕБРОТО – ЕСТЕСТВЕНИЯТ АНТИБИОТИК, КОЙТО МАЛКО ПОЗНАВАМЕ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!