Недостигът на тези 7 витамина води до напълняване

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
недостиг-на-витамини
Недостиг: Всички сме запознати с важната роля на витамините и не се съмняваме в голямото им значение за имунната система.

Витамините обаче са не само извор на здраве и дълголетие, но и предпоставка за елегантна фигура.

Техният недостиг може да доведе до напълняване, макар да не сме коригирали обичайното си хранене.

Нека видим кои 7 витамина са изключително важни за стройната фигура:

1. Витамин D:

Покрай разпалените дебати за физическото ни изолиране, възникна въпросът как се отразява това оставане вкъщи на здравето ни. Така нареченият „слънчев“ витамин придоби голяма популярност заради ограниченото излизане навън в условията на пандемия. Този витамин обаче играе роля не само за здравословното ни състояние, но и за възможността да отслабваме.

Недостигът на витамин D води до складиране на повече нежелани мазнини. Това е и причината при по-пълните хора да има недостатъчно количество от него. От една страна при тях има по-голямо обездвижване, а от друга – витаминът се съхранява в мастната им тъкан.

„Слънчевият“ витамин също така повишава кръвната захар, с което става предпоставка за по-силен апетит и наддаване на килограми.

2. Витамин В1:

От неговия недостиг също се оплакват хора с наднормено тегло. Но загубата на килограми не е гаранция за балансирани нива на витамина. За целта могат да ни помогнат храни като свинско месо и зърнени продукти. Хранителните добавки също са полезни, но само в съчетание с разнообразно хранене.

Преди да се подложите на строга диета, помислете дали тя няма да предизвика дефицит именно на този витамин.

3. Витамин В5:

Този витамин е добър приятел на всяка диета, тъй като подпомага изгарянето на мазнините. Освен това, той намалява желанието за похапване между храненията. Затова ако искате диетата ви да заработи, хапвайте смело животински продукти като: яйца, мляко, херинга и месо. Не забравяйте и за зеленчуците и плодовете.

4. Витамин В6:

Данните от проведените изследвания сочат, че хората с проблеми в теглото страдат от неговия недостиг. Този витамин е важен не само за стройната фигура, но и за имунната и нервната система. За да балансирате неговите нива, хапвайте подходящи храни и поне два пъти в годината правете профилактика с хранителни добавки.

5. Витамин В11:

Ако на трапезата ви не присъстват зелените зеленчуци през пролетта, не е изненадващо, че страдате от дефицит на Витамин В11. Спанакът и брюкселските кълнове изобилстват от ценния витамин. Добри източници са също плодовете и пълнозърнестите храни. 

6. Витамин В12:

И този витамин традиционно има дефицит при хората с повечко килограми. Причините за връзката между недостига и затлъстяването все още не са напълно категорични. Но фактът за неговата роля в устойчивостта на организма да поддържа едни и същи килограми – е неоспорима.

Витамин В12 поддържа нервната система, което също е от важно значение за отслабването. Често храненето на нервна основа води до катастрофални резултати.

7. Витамин С:

По-ниските нива на витамин С в кръвта е характерен за хората с по-голяма обиколка на талията в сравнение с тези, които ежедневно си го осигуряват от храната. Този витамин е важен за добрата устойчивост на организма и снабдяването му с енергия.

Дали една диета е добра, може да прецените по това дали ви осигурява нужните витамини. Вече видяхте каква важна роля играят те за отслабването.

ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ, КОИТО ПРОВАЛЯТ ВСЯКА ДИЕТА

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!