СЪВЕТИ ПРИ МАХМУРЛУК

Споделете тази статия с вашите приятели!
()
съвети-при-махмурлук
Обикновено ви е трудно, когато сте прекарали луд купон с приятели. С няколко съвети за махмурлука, бързо и лесно ще се избавите от дискомфорта.

Партитата са социални събития, където хората се забавляват с приятели. Възползвате се да търсите компания или просто да се отпуснете, и да се освободите от стреса през седмицата.

Ликьора и всички видове алкохолни напитки присъстват в повечето социални събития. Но за това няма да говорим, а за съпътстващото състояние след употребата им – махмурлука.

След лудия купон, на който сме се наслаждавали цяла вечер, ние сме изправени пред неразположение, с което нашите предци са се борили векове наред.

Ние ще ви кажем за следните съвети при махмурлука. Няма да навреди, ако тествате написаното по долу, само може да ви накара да се почувствате по-добре.

Защо трябва да обърнем специално внимание за да намалим проблем?

Съвети за махмурлука

Не пийте кафе, когато сте под махмурлук, това, което тялото ви казва е, че трябва да почивате.

Кафето е стимулант, който се използва като домашно лекарство отдавна, то може да окаже ефект на стомаха, и да има неблагоприятни последици.

За главоболието обикновено търсим аспирин в аптечката, но ако не прочетете внимателно компонентите на това лекарство, то може да се окаже фатално за вас.

Избягвайте да приемате парацетамол, когато имате махмурлук, тъй като той трябва да бъде обработен от черния дроб и това може да доведе до лоши последствия.

За тези случаи е по-добре да изберете ибупрофен.

Нулева мазнина

Друг широко разпространен мит е яденето на тежка или мазна храна, като пица, хамбургери и т.н.

Но когато имате махмурлук, черният ви дроб се нуждае от почивка, така че трябва да избягвате този вид храна.

В такъв случай можете да хапвате супа, печени храни или на пара, тъй като това ще отдели черния дроб от процеса на храносмилане.

Плодове и зеленчуци

Зелените зеленчуци помагат за изчистване на черния дроб, така че трябва да ги консумирате без съмнение. Примери за това са спанак, броколи, артишок и др.

Плодът се препоръчва и при този вид ситуация, особено сочните.

Ако имате компот от плодове, той ще ви помогне много, тъй като не е необходимо черният дроб да го преработва.

Хидратация

Когато поглъщате големи количества алкохол, тялото ви се дехидратира драстично, дори експерти са казали, че това е причината главоболието да започне при махмурлука.

Пийте много течности, особено чай и плодови сокове, както и комбинации от плодове и зеленчуци.

Окончателен лек за деня след партито не съществува, но с тези съвети за махмурлук скоро ще се почувствате доста по-добре, и ще може да се впуснете в ежедневните задачи.

4 СЪВЕТА: КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИТЕ ОБУВКИ ЗА БЯГАНЕ

Loading

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Последвай ни и във фейсбук

Споделете тази статия с вашите приятели!